V rámci jesennej výsadby pribudne v Petržalke takmer 130 drevín

27.11.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Bratislavská Petržalka odštartovala jesennú výsadbu drevín. Do konca roka by malo pribudnúť takmer 130 listnatých aj ihličnatých stromov i krov. Mestská časť ich vysadí v 12 vytypovaných lokalitách. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Dreviny sme vybrali s prihliadnutím na ich druh, priestorové vlastnosti územia, vlastnícke vzťahy, vedenia inžinierskych sietí a ich ochranné pásma," približuje vedúci referátu zelene miestneho úradu Adrián Ševeček.

Najviac pribudne odrôd javora (42) a okrasných čerešní (23), ulice tiež skrášli okrasný ker vavrínovec (21). K menej početným druhom patria lipy, ambrovníky, jarabiny, jasene a smreky, ako aj okrasné višne a ginko.

Mestská časť už vysadila napríklad desať javorov mliečnych na lúke pri Technopole na Rovniankovej ulici. V priebehu novembra a decembra pribudne nová zeleň aj v lokalitách ulíc Prokofievova, Ševčenkova, Smolenická, Belinského, Jiráskova, Tematínska, Macharova, Gercenova, Wolkrova a Pifflova. Celkovo 30 stromov vysadí v areáloch základných škôl Dudova a Lachova.

"Po výsadbe budeme dbať o primerané zavlažovanie nových drevín v závislosti od klimatických podmienok," ubezpečuje Ševeček.

Prehľad lokalít a druhov vysadených drevín je dostupný na webe mestskej časti. Jarnú a jesennú výsadbu drevín na pozemkoch v správe mestskej časti zastrešujú zamestnanci referátu zelene.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol