Dubnický kaštieľ Chateau Mignon zrekonštruujú za takmer 1,4 milióna eur

23.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

 Ilustračné foto. Archív TASR.

Dubnica nad Váhom 23. novembra (TASR) - Mesto Dubnica nad Váhom zrekonštruuje z eurofondov budovu kaštieľa Chateau Mignon na okraji parku Jána Baltazára Magina. Víťazom verejného obstarávania sa stala nitrianska spoločnosť Stanter. Informovalo o tom mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Celkové náklady na obnovu a zníženie energetickej náročnosti kaštieľa budú takmer 1,4 milióna eur, víťaz verejného obstarávania uspel v konkurencii šiestich záujemcov.

"Účelom projektu je vrátiť budove reprezentatívny charakter a zároveň znížiť objektu energetickú náročnosť na prevádzku a vykurovanie. Budova bude slúžiť mestu Dubnica nad Váhom ako kultúrno-komunitné centrum, obsahujúc reprezentatívne priestory pre rôzne výstavy, stretnutia s poskytnutím priestorov pre umelcov. Budova sa stane kultúrnym strediskom s historickým charakterom," informovala radnica.

Mesto podpísalo s víťazom verejnej súťaže zmluvu 15. novembra, v procese verejného obstarávania sa predpokladaná hodnota zákazky znížila o viac ako 150.000 eur.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. júla - Novohradský folklórny festival

Fiľakovo, hradné nádvorie

27. júla - Dolnoliptovské folklórne slávnosti

Lúčky, amfiteáter

27. – 28. júla - Folklórne slávnosti pod Kráľovou hoľou

Liptovská Teplička