Trenčín sa pripravuje na Vianoce
Na námestí už stojí 16-metrová jedľa.

23.11.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Trenčín 23. novembra (TASR) - Na Mierovom námestí v Trenčíne už stojí 16-metrový vianočný stromček. Jedľa biela vyrástla na súkromnom pozemku v neďalekej obci Chocholná-Velčice. Má približne 50 rokov, majiteľ ju mestu daroval. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

"Ďalší vianočný stromček bude mať od 1. decembra svoje miesto aj na námestíčku pred Rozkvetom. Bude to smrek obyčajný, ktorý nám venuje obec Horná Súča. V Trenčíne už dokončujeme vianočné zdobenie verejných priestorov. A v najbližšom čase budeme umiestňovať stánky na vianočné trhy, ktoré sa spolu s kultúrnym programom - festivalom Čaro Vianoc pod hradom začnú v piatok 1. decembra," doplnila hovorkyňa.

Ako dodala, na Mierovom námestí bude 52 stánkov, z toho osem s občerstvením. Vo zvyšných bude ponuka remeselníckych produktov, originálnych vianočných darčekov, ozdôb, keramiky, drevených hračiek, kožušín, sklenených vitráží, vankúšov, kníh, adventných vencov a netradičných handmade výrobkov. Ďalšie dva drevené domčeky budú na Sládkovičovej ulici.

"V centre Trenčína nebude chýbať betlehemská maštaľ, veľký adventný veniec, fotorám s pohľadom na Trenčiansky hrad, Zvonička šťastia či vianočný lesík na Štúrovom námestí, ktorého stromčeky ozdobia deti z trenčianskych základných škôl," priblížila Ságová s tým, že vianočné trhy v Trenčíne potrvajú do 23. decembra.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. júla - Novohradský folklórny festival

Fiľakovo, hradné nádvorie

27. júla - Dolnoliptovské folklórne slávnosti

Lúčky, amfiteáter

27. – 28. júla - Folklórne slávnosti pod Kráľovou hoľou

Liptovská Teplička