Na radnici v mestskej časti Stráže pribudol schodolez

09.11.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto. Archív TASR.

Poprad 9. novembra (TASR) - Na radnici v popradskej mestskej časti Stráže pribudol schodolez. Určený je najmä pre tých, ktorí navštevujú spoločenské podujatia či divadelné predstavenia v divadelnej sále nachádzajúcej sa na poschodí objektu. Radnica na sociálnej sieti informovala, že predmetné zariadenie uľahčuje prekonanie bariér najmä imobilným obyvateľom, medzi ktorými je aj veľký počet seniorov.

Seniori a ľudia s nepriaznivým zdravotným stavom sa združujú v registrovanej sociálnej službe - dennom centre, ktoré pôsobí práve v tejto budove. "Vďaka dodávke z akreditovanej firmy máme k dispozícii tento schodolez, ktorý dokážu obsluhovať dve vyškolené členky denného centra. Cena, ktorú mesto investovalo do tohto zariadenia, je 10.000 eur a veríme, že sme tak pristúpili k štandardu tejto verejnej inštitúcie, ale hlavne pomohli ľuďom, ktorí majú problém s mobilitou," uviedla vedúca sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade Petra Závacká.

Dodala, že schodolez zvláda rovné, točité aj zakrivené schodisko najrôznejších tvarov. Je vyrábaný na mieru tak, aby zaberal minimum užitočného priestoru. Zariadenie je sklápateľné, aby zaberalo čo najmenej miesta, keď sa nepoužíva. "S použitím najmodernejších technológií a bezpečnostných prvkov poskytuje bezpečnú a tichú prepravu s dôrazom na ergonómiu a pohodlie. Príjemnú, pohodlnú jazdu a estetický vzhľad dopĺňajú diaľkové ovládače pre jednoduchšie používanie," dodáva mesto.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol