Medzi Holíčom a Baťovým kanálom vznikla nová cyklotrasa

06.10.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Holíč 6. októbra (TASR) - Medzi Holíčom a Baťovým kanálom vznikla nová cyklotrasa. Výstavba 6,15 kilometra dlhého úseku Moravskej cyklotrasy číslo 7.3 sa začala v januári tohto roka, práce boli ukončené v septembri. Dielo v hodnote 921.000 eur bez DPH zrealizovala pre Trnavský samosprávny kraj spoločnosť Eurovia SK, informovala krajská samospráva.

Trasa sa začína za Holíčom, vedie po korune ochrannej protipovodňovej hrádze rieky Morava a končí sa na úrovni prístaviska na konci Baťovho kanála pri meste Skalica. Moravská cyklotrasa prepája strategické medzinárodné cyklotrasy od Eurovelo 13 - Po stopách železnej opony s Baťovým kanálom, ktorý predstavuje významné centrum cestovného ruchu. Nachádza sa v blízkosti miest Holíč a Skalica a umožňuje mobilitu pracovných síl a cezhraničnú spoluprácu s regiónom Hodonín v Českej republike.

Úsek Moravskej cyklotrasy 7.3 je pokračovaním úseku 7.2 Moravskej magistrály. Jeho celková šírka je 3,5 metra, pričom pozostáva z obojstranných zemných zatrávnených krajníc so šírkou 0,25 metra a tri metre širokej plochy pre prejazd cyklistov, upresnila hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková. V rámci stavebných prác sa na úseku odstránilo aj desať kusov starých oceľových rámp a osadili sa nové moderné rampy.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol