Mesto Martin zrekonštruuje chodníky na Robotníckej ulici

04.10.2023 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Martin 4. októbra (TASR) - Martinská samospráva zrekonštruuje chodníky na Robotníckej ulici v úseku medzi obchvatom a železničným priecestím. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej sú práce naplánované do 15. decembra a budú stáť 174.900 eur.

Doplnila, že mesto získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva vnútra SR prostredníctvom Operačného programu Ľudské zdroje vo výške takmer 125.000 eur. Zostávajúcu sumu bude financovať z vlastných zdrojov. "Opotrebovaný asfalt nahradí chodník z betónovej dlažby v pôvodných rozmeroch s celkovou dĺžkou 250 metrov. Od asfaltovej vozovky bude chodník oddelený novým cestným obrubníkom," uviedla.

Na chodníkoch sa vybudujú celkovo štyri bezbariérové úpravy pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu a orientácie. "Uvedená úprava bude aj na trase priechodu cez miestnu komunikáciu Kráčiny. Samozrejmosťou bude nasvietenie novými led svietidlami," dodala hovorkyňa.

"Som veľmi rád, že konečne začíname s rekonštrukciou jedného z najproblematickejších úsekov v našom meste. Verím, že po našej oprave pribudne aj rekonštrukcia priľahlého železničného priechodu, pri ktorej by už malo byť spustené verejné obstarávanie na realizátora stavby," priblížil primátor Martina Ján Danko.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol