Spadnutý most do Levočskej doliny nahradilo dočasné premostenie

14.09.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Na snímke vozidlo prevážajúce betón na stavebné práce, pod ktorým sa prepadol most pri vstupe do Levočskej Doliny, mestskej časti Levoče v utorok 12. septembra 2023. FOTO TASR - KR PZ v Prešove.

Levoča 14. septembra (TASR) - V meste Levoča platí mimoriadna situácia v súvislosti so zrútením mostnej konštrukcie smerom do Levočskej doliny. V stredu (13. 9.) pracovníci Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja na mieste osadili pontónový most, zatiaľ však nie je prejazdný. TASR to potvrdila Vladimíra Novotná Čajová z referátu komunikácie a marketingu mesta.

Mimoriadnu situáciu vyhlásili v meste v utorok (12. 9.) po tom, ako v dôsledku preťaženia spadol most aj s domiešavačom betónu, ktorý cezeň prechádzal. V noci na stredu sa podarilo uviaznutú miešačku vyslobodiť a začalo sa s prácami na osadení dočasného premostenia. To po sprejazdnení umožní prejazd motorovým vozidlám pre približne 30 ľudí žijúcich v tejto lokalite.

"Ešte je potrebné vykonať nejaké terénne úpravy a nainštalovať nájazdové rampy. Situáciu nám komplikuje dnešné počasie. Keď bude most prejazdný, verejnosť budeme informovať," uviedla Novotná Čajová. Dodala, že mesto bude v najbližšom možnom čase vyberať zhotoviteľa, ktorý postaví nový most. Výstavba si podľa hrubých odhadov vyžiada približne 250.000 eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača