V Terni pribudla nová telocvičňa za viac ako 800.000 eur

28.08.2023 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Prešov 28. augusta (TASR) - Základná škola v Terni v okrese Prešov má po 60 rokoch svojej existencie novú telocvičňu. K jej výstavbe najvýraznejšie finančne prispela samotná obec, Fond na podporu športu sumou viac ako 317.000 eur a tiež Prešovský samosprávny kraj (PSK). Na nové športovisko poskytol dotáciu viac ako 178.600 eur cez svoj grantový program. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Výstavba telocvične trvala viac ako 18 mesiacov a celkové náklady na výstavbu sa vyšplhali na sumu približne 828.000 eur.

Športovisko s pôdorysom 28 krát 26 metrov disponuje kompletným športovým zázemím. Jeho súčasťou sú šatne, sprchy aj kabinety. Športový objekt je vybavený kvalitnou palubovkou a potrebným športovým zariadením - sieťami, košmi, bránkami a podobne. Využívať ho budú žiaci miestnej základnej i materskej školy, športové kluby či verejnosť, a to na rôzne druhy športov od basketbalu, florbalu, bedmintonu cez volejbal i malú hádzanú.

Za posledných päť rokov kraj investoval z vlastných zdrojov cez grantový program do oblasti športu viac ako 12 miliónov eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol