Ilustračné foto. Archív TASR.
Topoľčany 13. augusta (TASR) - Obyvatelia Topoľčian pripravili najväčšiu omeletu na Slovensku. Na jej prípravu použili 1380 kusov vajíčok, čím o 358 kusov prekonali doterajší rekord, ktorého držiteľom boli Žilinčania. Samotné rozbíjanie vajíčok trvalo 19 minút, miešanie na ohni 31 minút a pod pokrievkou ďalších desať minút, informovala radnica. Certifikát o slovenskom rekorde prevzala za mesto Topoľčany primátorka Alexandra Gieciová.
Príprava rekordnej omelety bola súčasťou tohtoročných hodov, ktoré sa v nedeľu skončili v Topoľčanoch. Sprevádzali ich viaceré koncerty, divadelné predstavenia i slávnostná svätá omša. Pre návštevníkov bol pripravený Stôl štedrého Žochára. Mestský piknik pri slávnostne prestretých stoloch s hudbou a sprievodným programom vznikol ako oslava spolupatričnosti medzi Topoľčancami a už tradične bol otvorený pre všetkých, skonštatovala primátorka.