Košice dostanú na prestavbu plavárne vyše 8,34 milióna eur

26.07.2023 | Košický kraj | Autor: TASR

Na snímke košická plaváreň. Archív TASR.

Bratislava 26. júla (TASR) - Mestská plaváreň v Košiciach dostane na prestavbu viac ako 8,34 milióna eur z Fondu na podporu športu. Vzniknúť by z nej malo Národné olympijské centrum plaveckých športov. Návrh z dielne Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR schválila vláda na stredajšom rokovaní.

Príspevok bude použitý na vytvorenie infraštruktúry národného významu, ktorá bude spĺňať požiadavky medzinárodných športových organizácií a môže byť využitá na medzinárodné súťaže alebo prípravu športových reprezentantov.

"V Košiciach plánuje Slovenská plavecká federácia viaceré významné medzinárodné podujatia vo vodnom póle, v plávaní a synchronizovanom plávaní. Národné olympijské centrum plaveckých športov sa môže stať športoviskom, kde sa budú organizovať i sústredenia medzinárodných reprezentácií pred dôležitými súťažami," približuje materiál.

Celkový rozpočet projektu sa odhaduje na 16,7 milióna eur, pričom polovica finančných prostriedkov prostriedkov bude poskytnutá z vlastných zdrojov mesta Košice a jeho dcérskej spoločnosti Tepelné hospodárstvo. "Použitie finančných prostriedkov je plánované v rokoch 2023 a 2024," dodal rezort.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol