Múzeum M. R. Štefánika organizuje Štefánikove dni

20.07.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Košariská 20. júla (TASR) - Festival kultúry, športu, turistiky a vzdelávania pod jednou strechou pod názvom Štefánikove dni organizuje Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum M. R. Štefánika od 21. do 23. júla. TASR o tom za múzeum informoval Pavol Trúsik.

Podujatie, ktoré sa uskutoční pri 143. výročí narodenia Milana Rastislava Štefánika, sa začne v areáli jeho rodného domu v Košariskách, ktorý je v súčasnosti Múzeom M. R. Štefánika.

"Otvorenie sa uskutoční 21. júla o 11.00 h slávnostným aktom. V našom múzeu budú ďalej prebiehať scénické prehliadky o 14.00 a 15.00 h, na ktoré nadviaže o 16.00 h beseda pod názvom Milan R. Štefánik v hlavnej úlohe. Účasť na besede prisľúbila aj Zuzana Mišáková, ktorá je autorkou divadelnej hry Svetový Slovák Štefánik," uviedol Trúsik.

Politik, vedec-astronóm, generál francúzskej armády Milan Rastislav Štefánik sa narodil 21. júla 1880 v Košariskách. Štefánik je jedna z najvýznamnejších osobností moderných česko-slovenských dejín, ktorá sa podieľala na vzniku Československa. Tragicky zahynul v Ivanke pri Dunaji počas príletu na Slovensko 4. mája 1919.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača