Prievidzská samospráva vybuduje vodozádržné opatrenia na sídlisku Píly a v parku

10.07.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Prievidza 10. júla (TASR) - Prievidzská samospráva zabezpečí úpravy Mierového námestia a mestského parku, ktorých cieľom bude zadržať vodu. Na realizáciu opatrení v hodnote približne 360.000 eur získalo mesto nenávratný finančný príspevok (NFP). Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Práce v mestskom parku budú zamerané predovšetkým na úpravu chodníkov. "V pôvodnej trase komunikácií bude pochôdzna vrstva pre peších vymenená za priepustný povrch s vodozádržnou funkciou v kombinácii s vegetáciou podporujúcou zadržiavanie vody a výpar zrážkovej vody z drenážneho betónu," opísala Krajčiová.

Časť existujúcich komunikácií pre peších zhotoviteľ podľa nej odstráni a nahradí zeleňou, osadí i nový mobiliár. Práce zrealizuje spoločnosť Strabag.

Paralelne začne spoločnosť M - Silnice s prípravnými a stavebnými prácami na vodozádržných opatreniach na Mierovom námestí na sídlisku Píly. "Pochôdzna vrstva bude vymenená za priepustný povrch s vodozádržnou funkciou v kombinácii s vegetáciou podporujúcou zadržiavanie vody a výpar zrážkovej vody. Nová spevnená plocha bude z mlatu s vykonaním sadových úprav a počíta sa rovnako osadením nového mobiliáru," priblížila vedúca odboru stavebného poriadku mestského úradu Andrea Nikmonová.

Staveniská mesto firmám odovzdá tento týždeň, stavebné úpravy potrvajú približne 120 dní. Na realizáciu opatrení získala samospráva NFP vo výške 268.411,99 eura z Operačného programu Kvalita životného prostredia, zvyšnú sumu zaplatí zo svojho rozpočtu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača