Na Palackého ulici pribudne 58 kvetináčov pre stromy, kríky a trávy

21.06.2023 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trenčín 21. júna (TASR) - Viac ako pol stovky kvetináčov pre stromy, kry a trávy spolu s novými lavičkami začala osádzať trenčianska radnica na Palackého ulici. Opticky oddelia pruhy pre cyklistov od komunikácií pre chodcov. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

Stromy vo veľkých kvetináčoch doplnia kríky muchovníka s jedlými plodmi, ďalšie trvalé okrasné rastliny a letničky. Celkovo na Palackého ulici pribudne 58 kvetináčov. Súčasťou projektu je aj výmena starých odpadových košov za nové.

Projekt za 152.000 eur financuje Európsky fond regionálneho rozvoja (85 percent), štátny rozpočet (desať percent) a mesto Trenčín (päť percent). "V celom projekte ide najmä o budovanie cyklistických komunikácií s potrebnými opatreniami zameranými na upokojovanie dopravy a zvyšovanie bezpečnosti zraniteľných účastníkov cestnej premávky," doplnila hovorkyňa.

Ako dodala, z chodníkov na Palackého ulici museli pre zlý zdravotný stav odstrániť stromy. Mesto plánuje v budúcnosti ulicu riadne zrevitalizovať. Štúdia na takúto revitalizáciu Palackého ulice už existuje na Útvare územného plánovania trenčianskej radnice.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol