Na Liptove budú Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch

15.05.2023 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Bešeňová 15. mája (TASR) - Tohtoročné Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch sa budú konať od štvrtka do soboty (18. - 20. 5.) v Bešeňovej. Na Liptove sa predstaví aj aktuálny majster sveta Maciek Piczura z Poľska, severské metličkové procedúry odprezentuje Dominik Žitný. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

"Dokopy sa predstaví desiatka najlepších saunamastrov z celého Slovenska v kategórii jednotlivci a zabojujú aj štyri tímy," priblížil riaditeľ marketingu vodného parku v Bešeňovej Marek Hollý.

Prví dvaja z kategórie single a dva tímy postúpia priamo na majstrovstvá sveta Aufguss v Nemecku. Tretie miesto získa priamy postup do semifinále majstrovstiev sveta, ktoré budú začiatkom septembra v Nórsku.

"Profesionálna medzinárodná porota bude hodnotiť najmä profesionalitu, kreativitu, prevedenie procedúry, aromaterapiu, ako aj spracovanie a predvedenie príbehu. Tiež kostýmy, emócie, dôležitá je aj technika práce so saunovým uterákom, prvky show a iné," naznačila riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková.

Počas každého rituálu saunamaster polieva lávové kamene vodou, následne používa ľadovú drvinu s prídavkom 100-percentne prírodných esenciálnych olejov na aromatizáciu a dezinfekciu sauny. Potom za použitia rôznych trikov rozháňa horúci vzduch saunovým uterákom, vejárom alebo vlajkou, čím zefektívni saunovanie. Prostredníctvom divadelných prvkov a rekvizít zároveň odprezentuje návštevníkom príbeh v zvolenej téme.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava