Humenné: Poslanci upravili podmienky získania príspevku na stravovanie dôchodcov

07.03.2023 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR. 

Humenné 6. marca (TASR) - Humenskí mestskí poslanci upravili na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva podmienky pre získanie príspevku na stravovanie dôchodcov. Ako na internetovej stránke mesta informovala Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu, zmena zohľadňuje aktuálny nárast výšky stravnej jednotky v stravovacích zariadeniach a valorizáciu starobných dôchodkov platných na rok 2023.

"Posunuli sme hranicu pre zvýšenie príspevkov. Našli sme finančné prostriedky na tento benefit, ktorý neposkytujú všetky mestá," povedal primátor Miloš Meričko. V prípade príspevku na stravu stravníka sa berie do úvahy súbeh starobného, inva­lidného a výsluho­vého dôchodku, plus vdovského a vdoveckého, ako aj príjmu z pracovného pomeru, teda mzdy, okrem odmeny z dohody o vykonaní práce a z dohody o pracovnej činnosti.

Dodatkom k Zásadám poskytovania stravovania a príspevku na stravovanie pre držiteľov karty senior, ktorý poslanci odsúhlasili, sa upravuje výška súbehu dôchodkov. Konkrétne z 250 eur na 300 eur, z 350 eur na 400 eur a z 500 eur na 540 eur. Príspevok mesta ostáva nezmenený. Pri výške súbehu dôchodkov do 300 eur je príspevok tri eurá, do 400 eur 2,20 eura a do 540 eur je to 1,50 eura.

Pre všetkých dôchodcov nad 80 rokov veku s výškou súbehu dôchodkov minimálne 400 eur bude príspevok na stravu vo výške 1,50 eura bez prihliadnutia na hornú hranicu výšky dôchodku. Nové podmienky budú platiť od 1. apríla 2023.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice