Na podujatí Okolo Domaše sa zúčastnilo vyše 1200 cyklistov 
Trať dlhá 37,5 kilometra opäť kopírovala brehy tejto vodnej nádrže.

08.07.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Zdražilová

Na tradičné cyklistické podujatie Okolo Domaše prišlo v sobotu vyše 1200 milovníkov tohto športu. Trať dlhá 37,5 kilometra opäť kopírovala brehy tejto vodnej nádrže, začínala na Dobrianskej pláži. Jednodňovú akciu organizuje občianske združenie Bike Team Vranov nad Topľou.

Ako pre TASR uviedol jeden z organizátorov Martin Palenčík, podujatie vzniklo úplne nevinne. "Partia kamarátov sa vybrala na túru okolo Domaše, veľmi sa im to páčilo, tak sa rozhodli, že spravia podujatie aj pre ostatných," vysvetlil s tým, že v prvom roku sa na ňom zišla necelá stovka cyklistov. V roku 2014 sa však s ich počtom 1593 dostali do Knihy slovenských rekordov. "Máme tých ľudí teraz troška menej, ale to počasie nás posledné roky skúša na Domaši," poznamenal.

 Trať je zmiešaná, prechádza aj cez hrádzu, čo je podľa Palenčíka jedným z ťahákov pre ľudí. "Je to kombinácia asfaltu a lesnej cesty, takže je to ideálne pre horské bicykle. Nie je veľmi náročná, nie sú tam nejaké zásadné stúpania, takže zvládnu to aj malí bajkeri," spomenul s tým, že v tomto roku má najstarší 78 rokov a najmladší, ktorý šiel sám, sedem.

Pri príprave trate bojovali najmä s vyššou hladinou vody. "Je to ozaj makačka, ale keď vidíme ľudí, že sú spokojní, že ten feedback od nich je pozitívny, tak sme radi a tešíme sa na ďalší rok," uviedol na margo organizácie celého podujatia, ktoré sa v tomto roku uskutočnilo už po 11. raz.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice