Dotácie z rozpočtu PSK pomohli k dokončeniu športovísk v mestách pod Tatrami

11.01.2023 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Svit/Spišská Belá/Kežmarok 11. januára (TASR) - Dotácie z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pomohli k dokončeniu ďalších športovísk v podtatranskom regióne. Vďaka podpore z grantového programu PSK "Výzva pre región" mohli najnovšie zrealizovať svoje projekty mestá Kežmarok, Spišská Belá aj Svit. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová s tým, že kraj ich podporil celkovo sumou vyše 165.000 eur.

Svoje projekty zrealizovali ešte vlani, financie využili na rekonštrukciu či dovybavenie svojich športovísk. "V Kežmarku sa zrekonštruovalo miestne Spoločensko-športové centrum. V rámci naplánovaných prác sa na objekte zateplili podhľady a strechy, vymenili okná a dvere i vnútorné konštrukcie. Konkrétne išlo o obnovu požiarnych prestupov, WC kabínok, zábradlí, ale aj vykurovania, zdravotechniky a elektroinštalácie," priblížila Jeleňová. Výška dotácie na tento projekt predstavuje viac ako 86.500 eur.

V Spišskej Belej postavili hokejovo-hokejbalovú halu, po tom, ako kraj prispel na jej prestrešenie ešte v roku 2021 sumou viac ako 44.000 eur, poskytol ďalšie financie vo výške 59.000 eur na jej dovybavenie. V hale tak minulý rok pribudla profesionálna technika – rolba pre úpravu ľadových plôch a chýbajúce zázemie pre divákov. "Presnejšie dve tribúny s trojradovým sedením s celkovou kapacitou 156 sedadiel," doplnila hovorkyňa.

Z dotácií krajskej samosprávy financovali aj osvetlenie multifunkčného ihriska vo Svite v miestnej časti Podskalka. Za 20.000 eur sa okolo ihriska osadili stožiare na rošty, rozvádzače, namontovali stožiarové svorkovnice a samotné LED reflektory.

PSK cez grantový program Výzva pre región v tomto roku podporil sumou 2,2 milióna eur v oblasti športu 53 verejnoprospešných projektov. "Zamerané sú na revitalizáciu, oplotenie a dovybavenie ihrísk, hál, tenisových kurtov či telocviční, ako aj na rekonštrukciu plavární i športových areálov. Umožnili a umožnia tiež výstavbu nových ihrísk, zón a športovej akadémie," uzatvára Jeleňová.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol