Zvolenská karanténna stanica adoptovala vlani 32 psov

05.01.2023 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Ilustračné foto: Archív TASR.

Zvolen/Banská Bystrica 5. januára (TASR) – O celkom 55 psov sa na konci minulého roku starali pracovníci karanténnej stanice vo Zvolene, ktorá je v správe mesta Banská Bystrica. V priebehu roka si z nej obyvatelia osvojili či adoptovali celkom 32 psov.

"Počas celého roka 2022 prešlo stanicou 44 zvierat. Všetky pochádzali z Banskej Bystrice a zo Zvolena," informoval TASR hovorca Mestského úradu v Banskej Bystrici Miroslav Strelec.

Ako ďalej uviedol, po pandémii sa vlani len pomaly začali rozbiehať prechádzky so psami. "Najviac návštevníkov v roku 2022 prišlo počas akcie Mikulášske venčenie, ktoré sa uskutočnilo 3. decembra. Vtedy sa podarilo vyvenčiť a vybehať všetky psíky, niektoré aj viackrát počas akcie," dodal.

Podujatie malo podľa neho veľmi dobrú odozvu od zúčastnených obyvateľov a zamestnancov. Jej zorganizovanie ocenil aj banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý sa spoločne s primátorom Zvolena Vladimírom Maňkom na akcii aj osobne zúčastnil.

"Pomoc formou venčenia je vítaná neustále," pripomenul Strelec. Možnosťou je podľa neho aj dočasná opatera, samotná adopcia alebo kúpa kvalitných granúl či konzerv. V karanténnej stanici sú taktiež potrebné deky, posteľné obliečky, plachty, obojky, pevné vôdzky či drevo na búdy.

V karanténnej stanici, ktorá sa nachádza vo zvolenskej časti Balkán, sa v roku 2023 plánuje oprava múrov v niektorých voliérach a tiež oprava poškodeného mrežovania.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol