Trnavčania si vyskúšajú jazdu vodíkovým autobusom bezplatne

03.01.2023 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trnava 2. januára (TASR) – Tri dni od 10. do 12. januára sa budú môcť Trnavčania bezplatne voziť v linke mestskej autobusovej dopravy č. 16. V rámci Stredoeurópskej Hydrogen Bus Roadshow im bude v rámci predvádzacej jazdy k dispozícii vodíkový autobus. Informuje o tom radnica.

Spolu s 12-metrovým vozidlom bude pre záujemcov otvorená aj mobilná čerpacia stanica na vodík, dočasne umiestnená v dopravnom areáli na Seredskej ulici v miestnej časti Modranka. V roku 2024 tam plánujú prevádzkovať trvalú vodíkovú čerpaciu stanicu spolu s elektrolyzérom na výrobu vodíka. Uskutoční sa aj workshop o prínosoch bezemisnej vodíkovej mobility, na ktorom vyhodnotia skúšobnú prevádzku autobusu a načrtnú víziu bezemisnej dopravy pre Trnavu i Slovensko.

Podujatie pripravuje Hydrogen Europe v spolupráci s Národnou vodíkovou asociáciou Slovenska (NVAS) a partnermi – mestom Trnava, prevádzkovateľom autobusovej dopravy Arriva, dodávateľom plynov Messer Tatragas a areálom Empark. Okrem Slovenska sú zapojené do roadshow Česká republika, Maďarsko, Slovinsko a Chorvátsko.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice