V obci Počúvadlo obnovili tretinu miestnych komunikácií

20.12.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke rekreačná oblasť Počúvadlo. Archív TASR.

Počúvadlo 20. decembra (TASR) – V obci Počúvadlo v okrese Banská Štiavnica zrekonštruovali prednedávnom asi tretinu z celkovej dĺžky 1,5 kilometra miestnych komunikácií. Samospráva na to získala z Programu rozvoja vidieka, prostredníctvom Miestnej akčnej skupiny (MAS) Zlatá cesta, finančné prostriedky vo výške približne 23.000 eur.

"Išlo o úsek dlhý 445 metrov najviac poškodenej cesty od obecného úradu do dolnej časti obce," povedal TASR starosta Dušan Triebušník.

Obnova cesty bola pre obec dôležitá aj preto, lebo v dedine v blízkosti rovnomenného jazera sa už viac ako desaťročie koná vždy na jar značne navštevované podujatie Rozprávková dedina. "Putovanie rodín obcou po zničených cestách bolo už nedôstojné. Chceli sme preto takto zlepšiť život nie len našim občanom, ale aj návštevníkom obce," doplnil starosta.

Podľa neho celkové náklady na obnovu cesty dosiahli 28.000 eur. Zhruba 5000 eur doplatila samotná obec. "Peniaze z Pôdohospodárskej platobnej agentúry ešte preplatené nemáme, čakáme však, že sa tak stane v najbližších týždňoch," dodal.

K plánom tejto malej obce s približne 90 stálymi obyvateľmi patrí aj rekonštrukcia veže hasičskej zbrojnice. "Plánov je viac, ale vzhľadom k veľkosti našej obce nemôžeme mať prehnané očakávania," pripomenul Triebušník.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača