Na viacerých uliciach v Handlovej pribudli značky zákazu zastavenia

23.11.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Handlová 23. novembra (TASR) - Samospráva Handlovej osadila na viacerých uliciach značky zákazu zastavenia. Novým dopravným značením chce uľahčiť prejazd záchranných zložiek v prípade zásahu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"S pribúdajúcimi počtami automobilov a nedostatkom parkovacích miest vzniká vo viacerých mestách na Slovensku problém s prejazdnosťou niektorých kľúčových komunikácií. Nie je to inak ani v Handlovej," načrtla Paulínyová.

Osadením nového dopravného značenia samospráva reaguje na viacero prípadov, keďže mali záchranné zložky problém s prejazdom, prípadne s príjazdom k udalostiam. "Problém vznikol aj v júni tohto roka, keď vypukol požiar bytovky na Okružnej 7, ktorý si vyžiadal štyri životy," spomenula hovorkyňa mesta.

Hasičská stanica Handlová vtedy podľa nej pripravila simuláciu príjazdu hasičov v prípade požiaru, ktorí vtedy identifikovali kľúčové miesta, kde im parkujúce autá znemožňujú plynulý prejazd. Jedným z nich bol aj podchod pri Partizánskej ulici.

"Na základe požiadavky hasičov preto mesto osadilo nové dopravné značky zákaz zastavenia na ulici 29. augusta a Partizánskej ulici na oboch stranách vozovky," priblížila Paulínyová.

Tento podjazd pod bytovým domom je pre hasičov podľa nej dôležitou trasou, po ktorej sa vedia najrýchlejšie dostať od hasičskej stanice na hlavnú cestu a pokračovať k nehode či požiaru. "Druhým takýmto miestom je Pekárska ulica. V blízkej dobe osadíme rovnaké značky v blízkosti domu s opatrovateľskou službou," dodala.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol