Občania B. Bystrica môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte

21.10.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Banská Bystrica 21. októbra (TASR) - Obyvatelia Banskej Bystrice môžu hlasovať za projekty v participatívnom rozpočte. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Banskej Bystrice Dominika Adamovičová s tým, že občania tak môžu urobiť do 11. novembra.

Pripomenula, že hlasovať sa dá v priestoroch informačného centra v Radnici na Námestí SNP 1 a v klientskom centre mestského úradu. "Môže tak urobiť každý, kto dosiahne vek 15 rokov, má trvalý alebo prechodný pobyt v Banskej Bystrici alebo v meste študuje," spomenula s tým, že Banskobystričania majú možnosť podporiť najmenej jeden a maximálne štyri projekty.

Návrhy sa dotýkajú napríklad zveľadenia okolia domovov, skvalitnenia verejných priestranstiev alebo usporiadania kultúrnych a športových podujatí. Podľa hovorkyne v zozname siedmich projektov sú Radvanská záhrada, Komunitná záhrada Poľná či projekt s názvom Meranie a zvyšovanie kvality vody v Tajovskom potoku. Bližšie informácie sa o jednotlivých návrhoch záujemcovia dozvedia priamo na mieste hlasovania alebo na webovej stránke mesta.

Participatívny rozpočet je osem rokov súčasťou rozpočtovej politiky mesta Banská Bystrica. Medzi najúspešnejšie návrhy obyvateľov s najviac hlasmi získanými vo verejnom hlasovaní rozdelia 40.000 eur. Maximálna výška financií na jeden projektový návrh je 10.000 eur. Uskutočnenie víťazných projektov bude v roku 2023.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol