Mestské základné školy v Lučenci dostali 36 nových počítačov

06.10.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foro: Archív TASR.

Lučenec 6. októbra (TASR) – Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Lučenec dostali spoločne 36 nových počítačov, ktoré majú poslúžiť najmä deťom z marginalizovaných rómskych komunít. Ako na svojej oficiálnej stránke informuje samospráva, nákup techniky bol financovaný z takzvaných nórskych fondov.

Každá zo šiestich mestských základných škôl dostala šesť nových počítačových zostáv. Financované boli v rámci projektu Spájame sa pre viac príležitostí, na ktorý mesto získalo z nórskych fondov takmer 750.000 eur. Ako samospráva pre TASR priblížila ešte vlani, projekt je zameraný na podporu marginalizovaných rómskych komunít a orientovaný je na štyri základné oblasti, a to vzdelávanie, zamestnanosť, bývanie a predchádzanie diskriminácii.

V projekte samospráva spolupracuje aj s Agentúrou práce Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorej úlohou je zvyšovanie základných a pracovných zručností ľudí z vylúčených komunít. Ďalším partnerom je nezisková organizácia Projekt DOM.ov, ktorá zas klientom pomáha k nadobudnutiu ich vlastného bývania.

.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol