Medzinárodná výstava mačiek sa po dvoch rokoch vracia pod Urpín

03.10.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Banská Bystrica 3. októbra (TASR) - Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa v Banskej Bystrici opäť uskutoční medzinárodná výstava mačiek. Počas víkendu 8. a 9. októbra v priestoroch auly Slovenskej zdravotníckej univerzity návštevníci uvidia takmer 30 rôznych plemien z viacerých kútov Európy, či už "nováčikov" výstavy alebo mačky ocenené najvyššími titulmi. TASR o tom informovala Marcela Adamcová z banskobystrického CatClubu.

"Už teraz sú prihlásení vystavovatelia z mnohých krajín, zo Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska a Talianska. Hodnotiť krásu, ladnosť a proporcie domácich miláčikov prídu medzinárodní posudzovatelia z Francúzska, Estónska, Lotyšska a Slovenska. Výstava je špecifická i vlastnou súťažou o najkrajší chovný pár a najúspešnejšieho chovateľa," konštatovala Adamcová s tým, že výstava si za 11 rokov existencie získala svoje meno, o čom svedčí každoročná bohatá účasť návštevníkov z celého Slovenska.

Šancu na lepší život sa počas podujatia budú snažiť nájsť mačky z útulkov z Banskej Bystrice a Banskej Štiavnice. Bude tam možné zakúpiť aj krmivá a rôzne dekoračné predmety od našich i zahraničných predajcov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol