Bánovský dodávateľ pre automobily chce vytvoriť ďalších 60 pracovných miest

23.09.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

 Bánovce nad Bebravou 23. septembra (TASR) - Bánovský výrobca elektrických komponentov a súčiastok pre automobilový priemysel chce rozšíriť svoju prevádzku a zvýšiť činnosť. Vybudovaním novostavby v priemyselnom parku v Horných Ozorovciach plánuje spoločnosť MTA Slovakia vytvoriť i ďalších približne 60 pracovných miest.

Dodávateľ pre automobilky plánuje vybudovať novostavbu haly vzájomne logisticky prepojenú s existujúcou prevádzkou. V prístavbe chce umiestniť časť výroby, sklad surovín a hotovej výroby a expedičnú rampu, spresnila spoločnosť v oznámení o zmene, ktoré predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

Firma rozšírenie prevádzkových priestorov odôvodnila zvýšením dopytu po výrobkoch na trhu a napĺňaním celkovej koncepcie rozvoja spoločnosti. V súčasnosti podľa oznámenia zamestnáva 90 pracovníkov, prístavba podľa nej vytvorí ďalších približne 60 pracovných miest.

MTA Slovakia, s. r. o., je súčasťou globálnej skupiny MTA s centrálou v Taliansku. Firma sa špecializuje na elektronické a elektromechanické riešenia pre automobilový priemysel. Skupina na celom svete zamestnáva viac ako 1400 ľudí. V Bánovciach nad Bebravou pôsobí od roku 2004.

Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti bola v okrese Bánovce nad Bebravou v auguste na úrovni 3,83 percenta.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol