V Galante otvorili nové Turistické informačné centrum v neogotickom kaštieli

13.09.2022 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Ilustračné foto: Archív TASR.

Galanta 13. septembra (TASR) – V Galante otvorili v priestoroch neogotického kaštieľa nové Turistické informačné centrum (TIC), ktoré bude slúžiť návštevníkom celého regiónu.

Prevádzkovateľom turistického centra bude Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Matúšova zem – Mátyusfӧld. "Organizáciu sme založili minulý rok na jeseň s jedným mestom a štyrmi obcami. V súčasnosti už máme dve mestá a 12 obcí a pripravujeme ďalšie rozšírenie. Cieľom organizácie a nového centra je zabezpečiť ľuďom voľnočasové aktivity. Spolupráca sa ukazuje funkčná nielen so samosprávnym krajom, ale aj samotných obcí medzi sebou," uviedol predseda predstavenstva oblastnej organizácie Zoltán Horváth.

OOCR Matúšova zem – Mátyusfӧld vznikla z iniciatívy pokryť všetky biele miesta, ktoré boli v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) v oblasti cestovného ruchu. "V krátkom čase sme podporili aj vznik turistického informačného centra. Považujem ho za ďalší stupienok v starostlivosti a informovanosti návštevníkov, vytváraní nových zážitkových programov pre destináciu Matúšova zem, a tým aj pre celý Trnavský kraj. Chceme, aby sa klienti o ponukách dozvedeli a mali záujem pricestovať do tohto krásneho a historicky významného regiónu," doplnil predseda TTSK Jozef Viskupič.

Kultúrno-historickým a obchodným centrom tohto regiónu je Galanta, a preto aj centrum sídli práve v tomto meste. "Najmä počas letnej sezóny navštevuje mesto veľký počet turistov, a tým takéto niečo chýbalo. Pokiaľ ide o obyvateľov mesta, je až zarážajúce, aké malé je povedomie o histórii mesta a aj pre nich bude mať svoje opodstatnenie. Snažíme sa k nám dostať ľudí z Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja na niekoľkodňové výlety, aby ochutnali miestnu gastronómiu u domácich podnikateľov, prehliadli si kaštieľ, splavili Malý Dunaj či navštívili niektorí z našich akvaparkov," informoval primátor mesta Galanta Peter Paška.

Financie na zriadenie TIC poskytol Trnavský samosprávny kraj prostredníctvom Krajskej inovačnej rozvojovej agentúry (KIRA) a mesto Galanta. Súčasťou zámeru bolo aj zrekonštruovanie miestnosti vedľa turistického centra, ktorá bude slúžiť ako kancelária a rokovacia miestnosť OOCR.
 

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol