V obci Smrdáky sa uskutoční 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie

31.08.2022 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Smrdáky 31. augusta (TASR) – V obci Smrdáky v okrese Senica sa uskutoční v sobotu 3. septembra 15. ročník dožinkovej slávnosti Vinobranie. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

Smrdáky sú známe predovšetkým ako kúpeľná obec, ale významné miesto má aj vinohradnícka činnosť. Na vinohradníctvo poukazujú dožinkové slávnosti, ktoré sa v obci konajú tradične na konci leta.

"Podujatím chceme vzdať hold vinárom, ovocinárom, poľnohospodárom a všetkým, ktorí sa starajú o to, aby nám na stole nič nechýbalo. Vinobranie spája nielen občanov našej a susedných obcí, ale aj klientov miestnych kúpeľov," uviedla starostka obce Ingrid Tripšanská. Podujatie sa začína krojovaným sprievodom.

"Smrdáky sú základným kameňom našej organizácie. Jednak, čo sa týka počtu prenocovaní, ale aj tým, že sídlo máme práve v tejto malebnej obci. Ďalším partnerom našej organizácie sú miestne kúpele, ktorých klienti takisto využijú možnosť spestriť si program návštevou tohto podujatia. Spoluprácu členov OOCR Záhorie dopĺňa fakt, že jedným zo spoluorganizátorov podujatia je ďalší člen organizácie Vínna cesta Záhorie," poznamenal predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Súčasťou podujatia bude aj otvorenie požičovne elektrobicyklov v miestnom turistickom informačnom centre. "Vďaka elektrobicyklom budú môcť klienti kúpeľov, no nielen oni aktívne spoznávať krásy Záhoria. Neustále rozširujeme aj sieť nabíjacích staníc. Naplánovať si celodenný výlet bude jednoduchšie, bez obavy z vybitia batérie," uviedol Lidaj.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol