Hasiči pokračujú v boji s lesným požiarom pri Malej Lodine

26.07.2022 | Košický kraj | Autor: TASR

Na snímke požiar v katastri obce Malá Lodina v okrese Košice-okolie, ktorý vypukol ešte v stredu popoludní 20. júla 2022. Malá Lodina, 26. júla 2022. FOTO TASR – František Iván.

Malá Lodina 26. júla (TASR) - Hasiči aj v utorok pokračujú s hasením rozsiahleho požiaru, ktorý vypukol 20. júla v katastri obce Malá Lodina v okrese Košice-okolie. Plamene zachvátili lesný porast, pričom prácu hasičom komplikuje terén nedostupný pre hasičskú techniku.

"Počas dnešného dňa sa na likvidácii požiaru podieľa viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov vrátane príslušníkov z modulu pozemného hasenia požiarov – skupina západ, stred a východ. Zasahujúcim hasičom sa podarilo požiar obkolesiť zo všetkých strán a tým zamedziť jeho ďalšiemu rozšíreniu. V ťažko dostupnom teréne je vytvorených 26 prečerpávacích stanovísk, z ktorých hasiči vykonávajú hasiace práce," informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Veliteľ zásahu ocenil pomoc dobrovoľných hasičov. Pre vysoké riziko vzniku požiarov v dôsledku pretrvávajúceho sucha a vysokých teplôt platí od 23. júla zákaz vstupu do lesov v okresoch Košice a Košice-okolie.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol