Víkendové cestovné v KSK a PSK využilo v prvom polroku tohto roka 4614 ľudí
Podnadpis článku...

25.07.2022 | Košický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Košice/Prešov 24. júla (TASR) – Dokopy 4614 cestujúcich využilo v prvom polroku tohto roka víkendové cestovné Košického (KSK) a Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Za celý minulý rok to bolo 6812 ľudí, z toho 4055 v Košickom kraji a 2757 v Prešovskom. KSK o tom informuje na svojej webovej stránke s tým, že najviac víkendových lístkov bolo vydaných počas letných prázdnin.

KSK zaviedol víkendové cestovné, ktoré platí počas sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov, v roku 2019. Cieľom bolo motivovať verejnosť k využívaniu verejnej dopravy aj vo voľnom čase pri cestách za výletmi po kraji. Lístok je možné zakúpiť si priamo u vodiča v autobuse.

"Podmienkou na využívanie víkendových lístkov je spoločná cesta minimálne dvoch členov rodiny, z ktorých je aspoň jedna osoba dospelá a cestuje s ňou minimálne jedno dieťa do 15 rokov," spresnil hovorca KSK Michal Hudák s tým, že každý člen rodiny zaplatí za cestu jedno euro bez ohľadu na dĺžku trasy, spôsob úhrady cestovného alebo nároku na iné zľavy.

Rovnaké pravidlá platia aj v rámci Prešovského kraja, keďže obidva kraje sú partnermi v Integrovanom dopravnom systéme IDS Východ. Týka sa to všetkých liniek zmluvných autobusových dopravcov KSK a PSK, ktorými sú Arriva Michalovce, eurobus, BUS Karpaty, SAD Humenné, SAD Poprad a SAD Prešov.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava