Dubnická radnica zrekonštruuje za 353.000 eur školské objekty

20.06.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Na snímke deti prichádzajú na zimný štadión. Vľavo obrovský portrét Pavla Demitru. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.

Dubnica nad Váhom 20. júna (TASR) – V Dubnici nad Váhom začali s rekonštrukciou školského ihriska Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru. Škola je poslednou z troch dubnických škôl, na ktorej samospráva realizuje kompletnú rekonštrukciu školského športoviska. Informovala o tom referentka dubnickej radnice pre mládež a šport Annamária Duvačová.

Celková investícia predstavuje asi 353.000 eur, rekonštrukciu by mali dokončiť do konca prázdnin. Školákov po nich privíta nielen zrekonštruované športovisko, ale aj nové hokejbalové ihrisko. "Obnova atletickej dráhy kopíruje pôvodnú škvarovú dráhu, no bude osadená do nových obrubníkov s novými vrstvami. Obnovený ovál bude merať rovnako 326 metrov, no škvaru nahradí tartanový povrch. V areáli vytvoríme aj sekciu na skok do piesku s novou rozbehovou dráhou a na trávnatej ploche vznikne športovisko na vrh guľou," doplnila Duvačová.

ZŠ s MŠ Pavla Demitru je športovou školou, rekonštrukcia športoviska v jej areáli je preto zo všetkých troch dubnických škôl najrozsiahlejšia. Podľa slov riaditeľa Ota Baču bude ihrisko prakticky nonstop vyťažené nielen hodinami telesnej výchovy a športovou prípravou, ale aj popoludní v rámci tréningov či krúžkov.

"Do obnovy športovísk na školách sme z vlastného rozpočtu investovali viac ako 760.00 eur. Považujem za dôležité, aby škola nesúca meno jedného z popredných športovcov krajiny mala moderné a bezpečné športovisko. Po tom, ako práce ukončíme, sa presunieme do vnútroblokov na sídliská, kde si schátrané ihriská rovnako pýtajú našu pozornosť," pripomenul primátor Dubnice Peter Wolf.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol