Mesto Handlová doplnilo hracie prvky pre materskej školy

13.06.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Handlová 13. júna (TASR) - Nové hracie prvky pre deti pribudli v areáloch elokovaných pracovísk Materskej školy (MŠ) na ulici SNP v Handlovej. Samospráva ich zakúpila z príspevku od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"V elokovanom pracovisku Morovnianska cesta pribudol do exteriéru detský domček so šmykľavkou, vláčik a kombinovaná preliezačka. Elokované pracovisko Dimitrovova ulica je obohatené o päť nových tabúľ, piknikový stôl a drevený domček so šmykľavkou," priblížila Paulínyová.

Elokované pracovisko Cintorínska má podľa nej zase nový domček, vláčik, piknikový stôl a tabule. Deti v elokovanom pracovisku v Základnej škole Morovnianska cesta majú k dispozícii veľké pieskovisko, okrem neho na dvor samospráva umiestnila aj vláčik a tabule.

"Lanová pyramída bude robiť radosť deťom na ulici SNP, tento dvor zároveň skrášlil aj nový vláčik, kombinovaná preliezačka, drevený domček a piknikový dvor," doplnila hovorkyňa mesta. Bezpečnosť všetkých hracích prvkov podľa nej zvyšujú certifikované materiály na dopadových plochách.

"Vynovenie dvorov v škôlkach stálo takmer 21.000 eur. Skvalitnenie a modernizáciu exteriérov financovalo mesto z príspevku na výchovu a vzdelávanie pre predškolákov," dodala.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava