Na Podbrezinách vznikla nová oddychová zóna

03.06.2022 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Na snímke vľavo sídlisko Podbreziny a mesto Liptovský Mikuláš a vpravo vodná nádrž Liptovská Mara. Liptovský Mikuláš, 2. júna 2021 FOTO TASR - Miroslava Mlynárová

Liptovský Mikuláš 3. júna (TASR) – Na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši sprístupnili od júna novú oddychovú zónu. Nachádza sa vo vnútrobloku Jefremovskej, Hradišskej a Senickej ulice. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Ľudia si môžu oddýchnuť a vychutnať prostredie plné zelene. Zároveň sú im k dispozícii zariadenia na aktívne využitie voľného času. Deti a mládež poteší workoutové ihrisko a umelo vytvorené návršie, ktoré poslúži na rôzne hry a v zime na sánkovanie," priblížila hovorkyňa mesta.

V lokalite pribudli nové chodníky a cestičky. Na jednej z nich si môžu obyvatelia masírovať chodidlá. Tzv. akupresúrny chodník tvoria polia vyplnené pieskom, štrkom, šiškami a kamennými okruhliakmi.

"Kríky a kvetinová výsadba so suchým múrikom oddeľujú vnútroblok od cyklochodníka," dodala Čapčíková. Revitalizácia vnútrobloku Jefremovská – Hradišská – Senická je jednou zo štyroch pilotných investičných akcií projektu s názvom Salute4CE, na ktorý radnica získala financie z eurofondov.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol