Nový podjazd pod Univerzitným mostom má byť hotový do konca roka
Podnadpis článku...

30.05.2022 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Na snímke Univerzitný most v Nitre. Archív TASR.

Nitra 30. mája (TASR) – Výstavba podjazdu pod Univerzitným mostom v Nitre by sa mala čoskoro začať. Podľa radnice už bola podpísaná zmluva s dodávateľom prác, ktorý vzišiel z verejného obstarávania. Mestu sa ešte vlani podarilo na výstavbu podjazdu pod frekventovaným mostom v centre Nitry získať viac ako 620.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu.

"S prácami začneme čoskoro. Trvať budú šesť mesiacov, takže ak pôjde všetko hladko, už koncom roka sa prejdeme novým podjazdom," informoval magistrát. Vybudovaním podjazdu sa prepoja niekoľkokilometrové cyklistické trasy na brehu rieky Nitra. Po jeho otvorení sa tak cyklisti, korčuliari i chodci úplne vyhnú kontaktu s dopravou.

"Venujeme sa aj ďalšiemu rozvoju infraštruktúry pre cyklistov i chodcov. Aktuálne beží výstavba cyklotrasy Nitra - Dražovce, chystáme podklady na výstavbu cyklotrasy od Univerzity Konštantína Filozofa pozdĺž Štúrovej až na veľký kruhový objazd pri Tescu a tiež cyklistický koridor od bývalého OD Prior smerom na Farskú ulicu i ďalšie cyklo projekty, ktoré sú v prípravných fázach," doplnil mestský úrad.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol