V Poprade začali s veľkoplošnými opravami ciest

12.05.2022 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Poprad 11. mája (TASR) – Veľkoplošné opravy mestských komunikácií s odhadovanými nákladmi vo výške približne dvoch miliónov eur začali realizovať v uplynulých dňoch v Poprade. Správa mestských komunikácií (SMK) avizuje práce, ktoré dočasne obmedzia premávku v opravovaných úsekoch, ukončiť na jeseň.

"Apelujem na vodičov a chcem ich poprosiť, aby boli zhovievaví a trpezliví, viem, že pri týchto prácach bude problém i samotné parkovanie, ale dúfam, že budú dobré poveternostné podmienky a práce nám pôjdu rýchlejšie," uviedol na stránke mesta riaditeľ SMK Peter Fabian. Ako podotkol, okrem rozsiahlych opráv, pri ktorých SMK vykonáva pomocné práce dodávateľskej spoločnosti, budú mestskí zamestnanci v rovnakom čase realizovať i viacero ďalších aktivít.

"Budeme tak ako vždy vykonávať aj čistenie dažďových vpustov, kosenie krajníc, opravy po zimnej údržbe. K tomu pribudnú aj iné stavebné práce súvisiace s údržbou mestských komunikácií a chodníkov. Taktiež potrebujeme vyznačiť celé mesto vodorovným dopravným značením," priblížil. Práce, ktoré sa realizujú tak, aby bola doprava v meste čo najplynulejšia, sa začali na Novomeského ulici na sídlisku Juh, kde sa opravili obrubníky a vymenil asfalt. Ďalšie sa postupne začínajú i na Traktorovej a Tajovského ulici. Následne sa budú opravovať cesty na uliciach Ludvíka Svobodu, Partizánskej a Hraničnej, dorábať sa má aj časť cesty Joliota Curie od nového kruhového objazdu pri nemocnici smerom k svetelnej signalizácii k ceste 1/18.

"Taktiež je v pláne opráv i celá Allendeho ulica ponad sídlisko v Matejovciach, ako i oprava Podtatranskej a Spišskej ulice, kde sa už uskutočnila aj oprava chodníkov podobne ako na Ulici Fraňa Kráľa vo Veľkej, ktorá prebieha súbežne s opravou štátnej cesty," doplnil Fabian s tým, že v pripravenom harmonograme opráv sú tiež ulice Richarda Bekessa a Záhradnícka.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol