V Senici budú prehliadky detských folklórnych súborov a hudobného folklóru detí

11.05.2022 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Senica 11. mája (TASR) - Súťažné prehliadky detských folklórnych súborov a hudobného folklóru detí Trnavského kraja pod spoločným názvom Záhorie spieva a tancuje sa uskutočnia v Dome kultúry Senica v utorok 17. mája. TASR o tom informoval Miroslav Koprla zo Záhorského osvetového strediska, ktoré podujatie organizuje. Prehliadka súborov, ktorá sa začne o 11.00 h, je súčasťou 28. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detských folklórnych súborov s názvom Eniki beniki.

"V súťažnej časti sa predstavia súbory Skaličánek zo Skalice, Verešvaranček z Červeníka, Tancovadlo z Piešťan, Kvetoňka zo Serede a Csali zo Šamorína," uviedol Koprla. Súčasťou celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky hudobného folklóru s názvom „Vidiečanova Habovka“ je prehliadka hudobného folklóru, ktorá má začiatok programu o 14.00 h.

"V súťažnej časti prehliadky vystúpi šesť sólistov spevákov, jedno spevácke duo, traja sólisti inštrumentalisti, štyri spevácke skupiny a päť ľudových hudieb z okresov Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Piešťany, Trnava, Senica a Skalica," informoval Koprla. Ako doplnil, o víťazoch oboch súťažných prehliadok bude rozhodovať odborná porota a pre vedúcich súťažiacich detských folklórnych súborov sa uskutoční hodnotiaci a rozborový odborný seminár. Vyhlasovateľom a odborným garantom oboch prehliadok je Národné osvetové centrum v Bratislave.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol