Na Liptov sa túto zimu vrátili Poliaci i Maďari, Čechov prišlo pomenej

03.05.2022 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Liptovský Mikuláš 3. mája (TASR) – Do regiónu Liptov sa v zimnej turistickej sezóne 2021/2022 vrátili návštevníci z Poľska i Maďarska. Turistov z Česka neprišlo toľko, ako sa pôvodne očakávalo. Pre TASR to potvrdila Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že prekvapil záujem zo strany lyžiarov z Lotyšska, Litvy a Estónska.

"Zimná sezóna 2021/22 na Liptove mala veľmi opatrný štart. V decembri sa ubytovacie zariadenia otvorili s obmedzeniami až 25. decembra, komunikované to bolo na poslednú chvíľu, čo spôsobilo, že sa už nepodarilo zachrániť silvestrovské pobyty a pobyty na úvod januára," zhodnotila Šarafínová.

Podotkla, že výpadok zahraničnej klientely bol v decembri a januári takmer absolútny. Slováci naplnili na prelome rokov zariadenia zhruba na 40 percent. Najlepšie sa napĺňali zariadenia v blízkosti lyžiarskych svahov, následne zariadenia s dostupnosťou skibusovej dopravy. Mnohé vzdialené ubytovacie zariadenia na Liptove podľa Šarafínovej ani neotvorili svoje prevádzky.

"S uvoľňovaním protipandemických opatrení sa situácia zlepšovala. Nepodarilo sa nám však dosiahnuť čísla spred pandémie, a to aj napriek tomu, že snehové podmienky boli skvelé," dodala. Šarafínová priblížila, že región je už pripravený na blížiacu sa letnú sezónu. "Veríme, že Slováci aj dovolenkári z okolitých krajín si vyberú letnú dovolenku na Liptove a podporia náš región," uviedla.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol