Stoličné dni prinesú do L. Mikuláša tradičnú remeselnú uličku

02.05.2022 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Liptovský Mikuláš 2. mája (TASR) - Stoličné dni v Liptovskom Mikuláši sa tento rok uskutočnia s trojdňovým programom od 16. do 18. júna. Záujem o jarmočný predaj je podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej vysoký zo strany verejnosti aj predajcov.

O trhové miesto sa predajcovia hlásili už v januári. On-line rezervačný systém radnica spustí 17. mája. "Centrálne mikulášske námestie opäť zaplnia desiatky predajných aj gastro stánkov. Ulicami sa bude šíriť vôňa grilovaných špecialít, trdelníkov, langošov či cukrovej vaty a do mesta sa vráti atmosféra, ktorá nám všetkým dlho chýbala," priblížila Linda Ilavská z mestského úradu. Jednu zo vstupných uličiek budú už šiestykrát lemovať výhradne stánky ľudových remeselníkov. Návštevníkom letného jarmoku predvedú remeselné postupy, ktoré sú v súčasnosti na ústupe.

"Pre remeselníkov sú jarmočné podujatia živobytím. Tento rok sa nám hlásia v hojnom počte, pri ich výbere uprednostňujeme domácich z Liptova, avšak so svojimi výrobkami prichádzajú do nášho mesta z malých dediniek z celého Slovenska," podotkol liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

Ulička ponúkne výrobky z dreva, prútia, keramiky, háčkované, štrikované výrobky či ručne vyrábané šperky. V hudobnom programe vystúpia skupina Polemic, Karel Gott revival, Kabát revival či Deep Purple revival. Pripravené je detské popoludnie, divadlo, kúzelník a Sranda banda.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol