Bielonedeľná púť na Katarínku čaká svojich návštevníkov už túto nedeľu

22.04.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

 Na snímke svätá omša v areáli Katarínky. FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Dechtice 22. apríla (TASR) - Prvú nedeľu po Veľkej noci (24. 4.) sa uskutoční ďalší ročník Bielonedeľnej púte na Katarínku. Ide o obnovenie tradície z minulosti, keď bola púť pre toto miesto významnou udalosťou a zúčastňovalo sa na nej viac ako 6000 veriacich na čele s trnavským arcibiskupom. Informovalo o tom občianske združenie Katarínka na svojej webovej stránke.

Púť sa začína na železničnej stanici Buková, pokračuje asi trojhodinovým putovaním prírodou a lesmi po červenej značke smerom na Cerovú a odtiaľ neznačenou lesnou cestou smerom na Katarínku. Tu vyvrcholí program svätou omšou priamo v ruinách kostola sv. Kataríny.

Po omši sa priaznivci môžu tešiť na sprevádzanie kostolom a kláštorom od vyškolených dobrovoľníkov. "Tí okrem historických informácií budú oboznamovať turistov aj s výsledkami práce, priblížia im plány do budúcnosti, či predstavia samotný projekt. V poobedňajších hodinách bude možné aj spoločné opekanie na vyhradenom ohnisku," uviedlo združenie.

Zrúcanina kostola a kláštora sv. Kataríny sa nachádza v Chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty, medzi obcami Dechtice a Naháč.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava