Liptovský Hrádok chce opraviť cesty
Do opráv komunikácií a kultúrneho domu investujú viac ako 1,3 milióna eur.

22.01.2018 | Žilinský kraj | Autor: Ján Lašák

Zlepšenie dopravnej infraštruktúry, oprava kultúrneho domu či zatraktívnenie vstupu do mesta zo západnej strany sú hlavnými investičnými zámermi samosprávy Liptovského Hrádku pre tento rok. Celkový rozpočtový náklad na rekonštrukcie v meste predstavuje sumu 1,3 milióna eur.

„Najviac peňazí pôjde do komunikácií. V pláne je opraviť celú cestu na ulici Kapitána Nálepku, ďalej J.D. Matejovie a prepoj na Železnú ulicu poza Kultúrny dom," vysvetlil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Opravovať sa bude aj tamojší kultúrny dom. „Chceme vybudovať nové zázemie pre účinkujúcich," povedal primátor s tým, že v tomto roku prebehne aj rekonštrukcia všetkých troch vchodov do kultúrneho domu a budova sa vďaka stavebným úpravám stane energeticky úspornejšou.

Dôležitou investíciou je aj nová komunikácia zo sídliska Prekážka, ktorou chce mesto odľahčiť často preťaženú súčasnú prístupovú cestu. Zároveň sa týmto krokom podľa Trégera zatraktívni vstup do Liptovského Hrádku zo západnej strany.

„Začali sme skupovať pozemky okolo hlavnej cesty. V oblasti plánujeme zväčšiť chodníky, doplniť mestskú zeleň a odstrániť ploty," priblížil Tréger. Rozpočet na novú komunikáciu sa pohybuje na úrovni 120.000 eur.

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol