Výstavba cyklotrasy do Dražoviec sa začne v období okolo Veľkej noci

29.03.2022 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Raňajky v tráve v Dražovciach v nedeľu 1. júla 2018 pri Kostole sv. Michala Archanjela nad Dražovcami v Nitre. FOTO TASR - Henrich Mišovič.


Nitra 29. marca (TASR) – V Nitre vzniká nová cyklotrasa, ktorá prepojí krajské mesto s mestskou časťou Dražovce. Zmluvu so zhotoviteľom cyklotrasy podpísali zástupcovia samosprávy koncom marca. „Mesto teraz musí dodať zameranie sietí. Následne odovzdáme stavenisko vysúťaženej firme, ktorá musí začať s výstavbou do siedmich dní. Je teda predpoklad, že cyklotrasa by sa mala začať stavať v období okolo Veľkej noci. Výstavba potrvá tri mesiace,“ informoval magistrát.

Cyklotrasa bude mať dĺžku tri kilometre. Viesť bude od vodární smerom k cyklotrase, ktorú vybudovala spoločnosť MH Invest, popod cestu a skončí v Dražovciach, zhruba 70 metrov od spoločnosti Medis. Napájať sa bude na Kultúrnu ulicu.

Výstavbu cyklotrasy pripravuje mesto už niekoľko rokov. Územné rozhodnutie bolo vydané ešte v roku 2015. Mesto už pred časom získalo na stavbu dotáciu z Európskej únie v hodnote viac ako 240.000 eur. Projekt bol schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava