V Nitre vlani vznikli desiatky nelegálnych smetísk

22.03.2022 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Ilustračné foto: Archív TASR.


Nitra 22. marca (TASR) – V priebehu minulého roka vznikli na území Nitry desiatky nelegálnych skládok odpadu. Mestská polícia (MsP) riešila celkovo 40 prípadov založenia skládok, prípadne ukladania odpadu mimo smetných nádob.

Smetiská vznikali najčastejšie na sídliskách Klokočina, Diely, Chrenová a v mestských častiach Krškany, Drážovce a Kalvária. "Najčastejší odpadom, ktorého sa ľudia nezákonne zbavovali, bol starý či pokazený nábytok, bytové jadrá, stavebný odpad, použité kartóny, koberce a rôzny rastlinný odpad," konštatovala MsP.

Mestskí policajti v roku 2021 zistili 276 priestupkov, pri ktorých páchatelia znečistili verejné priestranstvá. Uložili pri nich pokuty v celkovej výške 1760 eur. Aj keď sa úplne nedarí zabrániť vzniku čiernych skládok, podľa MsP si ľudia postupne zvykajú nevyhadzovať odpad kdekoľvek.

"Vo výraznej miere ho ukladajú pri stojiskách kontajnerov, čo je tiež porušením právnej normy, takýto odpad však pracovníci komunálnych služieb ľahšie zlikvidujú," uvádza sa v správe nitrianskej MsP.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava