Veľkokapacitné krízové centrum by v Humennom mohlo vzniknúť budúci týždeň

18.03.2022 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Na snímke utečenci v Humennom. Archív TASR.

Sobrance/Humenné 17. marca (TASR) - Veľkokapacitné krízové centrum na pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny, aké od pondelka (14. 3.) funguje v Michalovciach, by mohlo na budúci týždeň vzniknúť aj v Humennom. Informoval o tom vo štvrtok v Sobranciach prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavol Mikulášek.

"Nechceme to robiť zbytočne, ale na druhej strane, nechceme čakať, kým by sa skokovo zvýšila hranica (v počte utečencov, pozn. TASR), chceme byť pripravení," povedal.

Cieľom veľkokapacitných centier má byť okrem poskytnutia služieb na zabezpečenie všetkých základných potrieb ľudí utekajúcich pred vojnovým konfliktom aj odbremenenie oddelení cudzineckej polície ďalej na Slovensku. "Cieľom je, aby si tu vybavili všetky náležitosti," ozrejmil Mikulášek.

HaZZ sa na potenciálnu vlnu utečencov pripravuje aj plánovaním zriadenia ďalšieho tábora núdzového bývania (ETC), aké funguje v areáli Záchrannej brigády HaZZ v Humennom. Ďalší modul ETC majú hasičom poskytnúť ich talianski kolegovia.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol