Nitra podporí projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu

08.03.2022 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Na snímke ľudia na nitrianskej kalvárii. Z vrchu je panoramatický výhľad na mesto, vrch Zobor a širšie okolie. FOTO TASR – Henrich Mišovič, 22. apríla 2021.


Nitra 8. marca (TASR) – Nitrianska radnica podporí aj tento rok projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu. Na dotácie vyčlenilo mesto vo svojom rozpočte sumu 15.000 eur.

O podporu z mestského rozpočtu sa uchádzalo deväť projektov v celkovej hodnote takmer 55.000 eur. Komisia pre cestovný ruch odporučila schváliť dotácie piatim uchádzačom. O rozdelení financií však budú s konečnou platnosťou rozhodovať mestskí poslanci na svojom rokovaní 10. marca.

Medzi odporúčanými projektmi, ktoré majú najväčšiu šancu získať dotácie, je napríklad projekt Ponitrianskeho múzea, ktorým si chce pripomenúť 60. výročie svojho vzniku i zámer Botanickej záhrady SPU vytvoriť Outdoor Ateliér. Šancu na pridelenie mestských dotácií má aj zámer vytvoriť Exteriérovú galériu dobových fotografií, iniciatíva na vybudovanie včelích úľov v areáli Zoborského kláštora, či projekt Chmeľová dolina zameraný na pivnú gastronómiu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava