Mesto Trnava i Trnavský kraj vyvesili na úradoch ukrajinské vlajky

25.02.2022 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Trnava 24. februára (TASR) - Trnavský samosprávny kraj i krajské mesto Trnava vyvesili vo štvrtok na svoje budovy vlajku Ukrajiny na znak solidarity.

„Dnešný agresívny útok Ruskej federácie na Ukrajinu je v príkrom rozpore so základnými princípmi medzinárodného práva a rozrúša medzinárodný poriadok vybudovaný za cenu miliónov obetí druhej svetovej vojny. Otvoril oči aj všetkým, ktorí z akýchkoľvek dôvodov verili ilúzii o mierumilovnosti súčasného osadenstva Kremľa. Je zrejmé, že deklarácie o dobrých úmysloch alebo o bezdôvodnosti obáv z masívnych vojenských cvičení na vlastnom území boli opakovanými lžami. TTSK sa jednoznačne stavia na stranu Ukrajiny,“ skonštatoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Mesto Trnava ponúklo svojmu partnerskému ukrajinskému mestu Charkov pomoc. „Poslali sme svoju ponuku s tým, že vyjdeme Charkovčanom v ústrety v tom, čo oni budú považovať za potrebné, sme s nimi v kontakte,“ uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Veronika Majtánová. Primátor Trnavy Peter Bročka na sociálnej sieti uviedol, že mesto Trnava bude vždy podporovať hodnoty slobody, práva, nezávislosti a demokracie a v prípade potreby je vždy pripravené podať pomocnú ruku.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice