V Trnave chcú postaviť recyklačnú linku na PET fľaše

18.02.2022 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trnava 17. februára (TASR) – Recyklačnú linku na spracovanie 25.000 ton PET fliaš ročne chce v Trnave postaviť bratislavská spoločnosť Renviro, s. r. o. V súčasnosti je jej projekt v štádiu posudzovania vplyvu na životné prostredie, uvádza v ňom, že výstupným produktom zhodnocovania odpadov bude recyklát na výrobu PET fliaš.

Predmetom posudzovania je zámer zvýšenia množstva spracovávaného odpadu na takmer päťnásobok toho, na čo má od vlaňajška súhlas Okresného úradu v Trnave. Linka má byť umiestnená v areáli niekdajších Trnavských automobilových závodov, vo výrobnej hale s rozlohou 2024 štvorcových metrov (m2). Celkovú zastavanú plochu investor uvádza na 4952 m2.

S prevádzkou plánuje spoločnosť začať v máji tohto roka, počíta s nákladmi 250.000 eur a uvádza, že zámerom reaguje na zavedenie zálohového systému pri predaji nápojov v plastových fľašiach, očakáva zvýšený záujem o zhodnocovanie PET fliaš. V širšom okolí Trnavy v súčasnosti neexistuje podobné zariadenie, ktoré by riešilo zhodnocovanie vyzbieraných PET fliaš v rámci zavedeného systému zberu. Prevádzka si vyžiada vytvorenie 24 pracovných miest, fungovať by mala nepretržite, na štyri pracovné zmeny.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice