Bezplatné prehliadky predstavia v sobotu kostoly Trnavy

15.02.2022 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trnava 15. februára (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pripravili v Trnave na sobotu (19. 2.) bezplatnú prehliadku mesta. Predstaví Trnavu ako mesto kostolov, informoval zastupujúci výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Ako uviedol, účastníci navštívia najvýznamnejšie sakrálne pamiatky v Malom Ríme, vypočujú si okrem iného príbeh o plačúcom obraze Panny Márie Trnavskej v Bazilike sv. Mikuláša a v katedrále sv. Jána Krstiteľa uvidia aj najvyšší barokový oltár na Slovensku.

Vlani sa pre pandémiu prehliadky mesta nekonali. „Tento rok sa návštevníci môžu zúčastniť na nich osobne tak, ako tomu bolo pred pandémiou. Samozrejme, za podmienky dodržiavania všetkých protipandemických opatrení, to znamená najmä používať respirátor v interiéroch aj exteriéroch,“ upozornil Prostinák.

Bezplatná komentovaná prehliadka je pripravená pre dve skupiny maximálne po 20 osôb. Začiatok je o 10.30 h. Organizátor odporúča rezerváciu vopred na info@trnavatourism.sk alebo osobne v turistickom informačnom centre v mestskej veži.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice