Snina plánuje postaviť športové centrum za  500.000 eur

07.02.2022 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Snina plánuje postaviť športové centrum za  500.000 eur

Ilustračné foto: Archív TASR.

Snina 7. februára (TASR) – V rámci projektu s názvom Snina – mesto rovnakých príležitostí pre všetkých vznikne v okresnom meste pod Vihorlatom Open Sport Center. Projekt bezbariérového športoviska s predpokladaným rozpočtovým nákladom viac ako pol milióna eur chcú ukončiť do apríla 2023. Potvrdila to pre TASR primátorka mesta Daniela Galandová.

"Výstavbou novej bezbariérovej budovy v Snine v areáli futbalového ihriska vytvoríme vhodný priestor na to, aby deti mali možnosť tráviť svoj voľný čas efektívne, mali možnosť nadviazať nové priateľstvá, objaviť alebo rozvíjať svoj športový talent," ozrejmila s tým, že práve šport a s ním súvisiace aktivity sú podľa nej "dokonalými príležitosťami" nielen pre osobnostný rozvoj detí a mládeže z rôzneho sociálneho prostredia, ale i pre vytváranie vzťahov a spolupráce medzi nimi.

Nová budova Open Sport Centra má slúžiť ako tribúna futbalového ihriska a zároveň sa v nej bude nachádzať telocvičňa a priestory pre komunitnú a voľnočasovú činnosť. Na jej výstavbu použije samospráva financie získané v rámci projektu financovaného z Nórskych grantov. "Na túto budovu je vyčlenených 495.000 eur a 24.000 eur na základné vybavenie športového centra," priblížila Galandová s tým, že skutočné náklady budú známe až po verejnom obstarávaní. Vzhľadom na nárast cien stavebných materiálov primátorka nevylučuje, že na dofinancovanie projektu sa bude mesto uchádzať o dotáciu od Prešovského samosprávneho kraja v rámci Výzvy pre región 2022.

Mesto už s prípravou na projekt začalo, mestský futbalový klub v spolupráci s Verejnoprospešnými službami Snina počas februára odstraňuje val oddeľujúci futbalové ihrisko od zvyšku areálu.

Súčasťou projektu Snina – mesto rovnakých príležitostí pre všetkých s rozpočtom 790.000 eur je i zveľadenie centra voľného času, kde má mesto schválené použitie 86.000 eur na renováciu strechy, 20.000 eur na zariadenie a vybavenie environmentálnej triedy a 10.000 eur na zariadenie a vybavenie triedy plnej talentov. Spolufinancovanie samosprávy predstavuje 97.450 eur.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava