Lučenec získal na modernizáciu námestia vyše 430.000 eur

13.01.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Lučenec 13. januára (TASR) – Mesto Lučenec získalo na rekonštrukciu verejného priestoru pred železničnou stanicou nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 430.000 eur. TASR o tom informoval hovorca mesta Andrej Barančok.

V rámci prác mesto počíta s rozšírením autobusových nástupíšť a rekonštrukciou záchytných parkovísk na Predstaničnom námestí s cieľom zmodernizovať dôležitý dopravný uzol a skvalitniť verejnú osobnú dopravu obyvateľov i návštevníkov mesta. Samospráva chce projektom prispieť i k zníženiu zaťaženosti centra mesta individuálnou motorovou dopravou a nižšej nehodovosti.

"Prepojením prímestskej autobusovej dopravy, mestskej hromadnej dopravy, záchytného parkoviska, nemotorovej dopravy vďaka novovybudovanej nadväzujúcej cyklotrase a možnej železničnej osobnej dopravy môžeme využívať verejnú hromadnú dopravu a okrem zníženia množstva automobilov v centre mesta je ďalším benefitom i ekologická stránka projektu," dodala primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Samospráva na modernizáciu Predstaničného námestia získala dotáciu vo výške 434.910,86 eura. Financie pochádzajú z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Žiadosť o dotáciu podávalo mesto ešte v druhej polovici roka 2019.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice