V Pliešovciach postavili nové zdravotné stredisko
Bude tam sídliť päť ambulancií.

10.01.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Na snímke nové zdravotné stredisko, respektíve centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) sprevádzkujú v prvom polroku 2022 v obci Pliešovce v okrese Zvolen. Tamojšia samospráva získala na jeho výstavbu príspevok z Ministerstva zdravotníctva SR. Pliešovce, 9. januára 2022. FOTO TASR - Jozef Poliak


 Pliešovce 9. januára (TASR) – Nové zdravotné stredisko, respektíve centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) sprevádzkujú v prvom polroku 2022 v obci Pliešovce v okrese Zvolen. Tamojšia samospráva získala na jeho výstavbu príspevok z Ministerstva zdravotníctva SR.

Budovu postavili v samotnom centre obce s nákladmi vo výške približne 808.000 eur. „Z toho stavebné práce stáli približne 647.000 eur, zvyšok tvorí nákup zariadenia do interiéru a zdravotnej techniky,“ priblížil starosta Štefan Sýkora. K objektu prináleží aj parkovisko pre zhruba 20 vozidiel, ktoré môže večer a počas víkendov slúžiť návštevníkom susedného kultúrneho domu.

V stredisku by mali byť všeobecný lekár, pediater, gynekológ a špecialista. „Mal by tam byť aj zubár. Momentálne však hľadáme nového, keďže ten náš nedávno umrel,“ pripomenul starosta.

Vybudovaním strediska sa zlepší dostupnosť asi 2300 obyvateľov obce k zdravotnej starostlivosti, keďže doteraz boli lekári roztrúsení na niekoľkých miestach. Starosta tiež očakáva, že sa zvýši aj kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti a zlepší celkový zdravotný stav miestneho obyvateľstva.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava