Cenou KSK za tento rok ocenili poslanci aj kliniku infektológie UNLP

15.12.2021 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

Na snímke budova Kliniky ifektológie a cestovnej medicíny (KICM). FOTO TASR – Milan Kapusta, Košice 30. mája 2016.


Košice 15. decembra (TASR) – Udelenie ceny Košického samosprávneho kraja (KSK) za tento rok schválilo v pondelok (13. 12.) krajské zastupiteľstvo pre tri osobnosti a dva kolektívy. Medzi ocenenými jednotlivcami sú vysokoškolský pedagóg, vedec a zoológ Juraj Ciberej, Jozef Suchoža aktívne pôsobiaci v oblasti vedy a praxe obchodného a hospodárskeho práva a lekár Ľudovít Želinský, významná osobnosť nemocnice v košickej Šaci.

Z kolektívov patrí cena Klinike infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) a Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ) Košice a Folklórnej skupine Jadlovec Margecany.

Ocenenie "historická osobnosť regiónu" udelilo zastupiteľstvo Jánovi Borodáčovi za povojnové založenie Východoslovenského národného divadla v Košiciach a výchovu generácie umelcov súborov činohry, opery a baletu. Slávnostný ceremoniál oceňovania by sa mal konať 23. apríla 2022.

Verejné ocenenie udeľuje Zastupiteľstvo KSK raz ročne za osobitný prínos pre rozvoj kraja, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej, športovej či vedecko–vzdelávacej činnosti. Ocenenie historická osobnosť regiónu udeľuje zastupiteľstvo in memoriam osobnostiam, ktoré svojim celoživotným prínosom významne ovplyvnili historický vývoj v Košickom kraji.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol